петък, 27 февруари 2015 г.

Застреляният снощи в Казичане е приятелят на Таки

Намереният застрелян снощи край езерото в Казичане е Борис Борисов, известен като Боби Белята - близък на издирвания от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки, съобщи "24 часа".


От пресцентъра на МВР към момента потвърждават единствено, че има застрелян мъж на 39 години, но засега не разкриват самоличността му.

Според информационната система "Сиела" Борис Любомиров Борисов е роден на 5 септември 1975 г. Той има участия в няколко фирми, между които "Б анд Б тийм", "Бонико пропъртийз", "СРБ 97", "Сдружение на действащите автомобилни състезатели" и др.

Соченият години наред за наркобос номер 1 Христофорос Аманатидис-Таки изчезна от България в началото на 2009 г. и се установи в Дубай. Дотогава по него са се водили само оперативни разработки, но никога не е бил притесняван от обвинения и съд за разпространение на дрога. След бягството на боса срещу него и хората му бяха образувани две наказателни производства.

Според данните, събирани за групата на Таки, той е лидер от началото на 2007-а до края на 2008 г., когато изчезва от България. След това бандата се ръководи от Христо Вартерян-Исуса, който също изчезва. Оперативни данни от МВР сочат, че Вартерян е жив и се намира в чужбина. Според разследването след изчезването на Исуса групата на Таки се поема от автомобилния състезател Борис Борисов, известен като Боби Белята.

Белята, както и Исуса, не бе обвинен по делата около Таки. През февруари 2012 г. Борисов бе арестуван за пореден път заради рекет, но това разследване не е свързано с бандата на Таки.

Христофорос Аманатидис

Боби Белята и Таки са приятели от деца, разказват техни връстници от столичния квартал "Люлин". Двамата навлизат заедно и в престъпните среди. Още като тийнейджъри започват с кражби, след това се ориентират към рекет на автосервизи, а накрая и към наркотиците. В края на 90-те години се опитват да започнат легален бизнес, но начинанието не успява. Борис Борисов-Белята вече има условна присъда за взрив на автомобил, собственост на сириеца Самер Абдулатиф. Чужденецът е посетен от трима младежи, които му искат рекет, за да работи спокойно. Самер отказва и автомобилът му гръмва. За престъплението е арестуван Боби Белята, който още не е толкова навътре в наркомрежата.

Освен в ъндърграунда Белята е известен и в спортните среди. Той е автомобилен състезател. В последните 10 г. печели призови места на първенства в България и чужбина.

През 2007 г. временно преустановява кариерата си зад волана на спортните автомобили.

По информация от сайта му причините са лични. Истината е, че точно тогава той има сериозни проблеми с правосъдието, защото получава 3 години условно за взрива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар