неделя, 23 февруари 2014 г.

Митьо Очите става хотелиер

Скандално известният бос на ъндърграунда по Южното Черноморие Димитър Желязков е решил да смени амплоато си и да се посвети на нова дейност - хотелиерството, научи „ШОУ“. За целта Митьо Очите е започнал да гради лъскав хотел в Несебър.

Имотът, в чийто строеж Очите инвестира немалко пари, е разположен на специално подбрано място - на самия морския бряг в началото на града. Лицевата част на сградата гледа към главната улица, водеща към Стария град. От северна страна теренът граничи с морето и с крайбрежната алея. Строителството на въпросната недвижимост напредва с бързи темпове и тя вече започва гордо да изпъчва снага. Според местните жители до началото на летния сезон обектът вероятно ще бъде окончателно готов.

Запознати твърдят, че по документи имотът се води на името на партньор на несебърския Ал Капоне. В града се спряга името на местния бизнесмен Красимир Мавров, който бил съдържател и на бетонов възел.

Според слуховете в сградата ще има луксозни апартаменти, които ще се разпродават на солидна цена. Другата версия, която се тиражира, е за петзвезден хотел, който ще посреща високоплатежни туристи.

За новото бизнес начинание на Димитър Желязков се заговори още миналата година, когато се разнесе слухът, че той

се е срещнал с Христофорос Аманатидис – Таки

Коментарите тогава бяха, че целта на рандевуто на двамата подземни босове е покупко-продажбата на парцел в Несебър. Таки решил да продаде на Митьо 4 декара земя до самия плаж в началото на древния град, върху която Очите смятал да строи лъскав четириетажен хотел само за тузари с дебели портфейли. Някои от местните хора бяха на мнение, че на родения в Несебър наркобос се наложило да отиде на крака в Дубай, където се подвизава Таки, понеже Аманатидис е издирван от органите на правосъдието у нас и не се завръща в България. Затова двамата се срещнали в далечната арабската страна, където на безопасна почва седнали и уточнили последните подробности по мащабната сделка с недвижимия имот.

Още тогава идеята на Желязков да вдига хотел досами морския бряг предизвика бурно недоволство сред местното население. Хората ядно коментираха, че теренът, върху който ще бъде построена луксозната сграда, видимо е разположен върху дюни. И подчертаваха, че пясъчните образувания са защитени с държавен закон, а чрез новото строителство Димитър Желязков показва, че очевидно е над тези неща!

Като доказателство, че на Димитър Желязков му предстои смяна на „натюрела“, миналото лято се изтъкваше също, че Очите коренно е променил поведението си и изненадващо се е превърнал в закрилник №1 на чуждестранните туристи, отдъхващи по Южното Черноморие. Хора от обкръжението на морския Ал Капоне тогава разкриха, че босът им ги предупредил, че ще налага строги наказания и финансови санкции на всеки, който дръзне да посегне на чуждестранен летовник. Още в началото на летния сезон Димитър Желязков спуснал заповед до всички членове на бригадата си, според която те не бива да посягат на руснаци, англичани, германци и скандинавци, отдъхващи в Слънчев бряг и Несебър. Всеки, нарушил ветото, рискувал да бъде

инквизиран и глобен с 10 000 лева

„Митьо Очите явно е сключил споразумение със собствениците на големите хотелски комплекси да не тормози туристите от чужбина, за да не се компрометира пред международните туроператори най-големият черноморски курорт в България. В предишните години родните мутри редовно тормозеха чужденците – не ги пускаха в баровските дискотеки, таксуваха ги двойно за шезлонги на плажа, биеха ги за щяло и нещяло, случваха се дори въоръжени грабежи…

Тази година е различно – мутрите вилнеят из Слънчев бряг и Несебър, но се трепят взаимно и не закачат чужденци. Факт е, че няма нито една жалба от англичанин, руснак или пък немец за тормоз от наши гангстери“, коментираха през миналия летен сезон полицаи от Бургас. Според думите им главорезите на Митьо Очите, които осигуряват охраната на чалга дискотеките и публичните домове в Слънчев бряг, даже се държали дружелюбно с чуждите туристи и ги пазели, когато възникнел бой между враждуващи български групировки. По време на партито на световноизвестен диджей се разиграло огромно меле в „Какао бийч“, но охранителите бързо извели група от петдесетина англичани, за да не пострадат, след което се върнали в дискотеката, за да „раздават правосъдие”.

...........................................
Досие

Митьо Очите е знакова фигура в ъндърграунда. Той се води за подземен цар на Южното Черноморие. Името му се свързва с наркотици и контрол върху проститутки. Преди 13 години срещу Димитър Желязков бе извършен опит за убийство в Несебър, при който загинаха съпругата му Тянка, брат й Славчо Дерелиев и охранителят Николай Бъчваров-Бъчи. Една от версиите на разследващите бе, че атентатът е поръчан от тогавашния отговорник за наркотиците в СИК Евгени Стефанов – Женята, който няколко години по-късно бе разстрелян пред фитнес клуб в София.

Бургас,
Марина ШИВАРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар