понеделник, 11 юли 2016 г.

Таки превзема курортите

Почти 4 милиона лева инвестиции на морето е направил Христофорос Аманатидис-Таки, показва проверка, цитирана от столичен всекидневник. В резултат на сделките босът на легендарната наркобанда на Чуковете се сдобива с девет декара терени на метри от плажа в Несебър. По план върху тях трябва да бъде издигнат огромен затворен комплекс с вили и апартаменти.

Впечатляващата сума е платена от дъщерно дружество на близката до Таки "Новита Холдинг Груп". Офисът ѝ е в т.нар. колумбийско посолство на столичния бул. "Пушкин". На същия адрес е и кооперацията, в която Таки живееше преди да духне от България.

Парцелите в Несебър не са първата легална инвестиция на Таки по морето. След екзекуцията на Георги Илиев, Аманатидис наследи голяма част от бизнеса на ВИС-2 в Слънчев бряг. В негово владение минаха десетки барове, дискотеки и хотели в курорта.

Повечето от тях са собственост на две фирми "Еврофинанс фактор" и "Интертур", в която е съдружник с разстреляния наскоро Веселин Стоименов - Весо Дебелия. Дружествата ежегодно отчитат милиони левове печалби. За "Новита Холдинг Груп" пък остава бизнесът в София. Дружеството притежава множество магазини и паркинги, купени на безценица от Столична община в миналото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар