понеделник, 2 март 2015 г.

Къде се крият Галеви, Таки и Брендо?

Във всяка една секунда от минутата, докато братя Галеви си поемат въздух някъде в Африка, докато Веска Меджидиева пътува към офиса си в Кейптаун, убиецът от “Соло“ Илиян Тодоров си купува пореден фалшив паспорт, а Таки прави банков превод за нов бизнес в Дубай, българската полиция издирва още 17 хиляди бегълци от правосъдието като тях.

17 хил. души е населението на цял град - например Панагюрище или Карнобат. Толкова висококвалифицирани инженери търси в момента Швейцария за развитие на механичната си индустрия, а още толкова мъже и жени, но без образование, емигрират всяка година на остров Пукет в търсене на работа.

Остров Пукет, Тайланд, като изключим сезона на цунамитата, е отлично място не само да бъдеш нает като сервитьор или камериерка.

Там със сигурност никога няма да бъдеш открит от българското правосъдие, а дори и това да стане по някаква случайност, със сигурност никога няма да бъдеш екстрадиран обратно в родината. Тайланд е една от общо 139-те държави, с които България няма договор за екстрадиция. Това означава, че дори и Интерпол да открие братята Галеви там, местните власти вероятно дори няма да върнат отговор на българското искане за връщането им у нас.

Освен тези 139 от общо 196 държави в света, които нямат практика да екстрадират наши бандити, по данни от Министерството на правосъдието има още 10-ина други страни, които въобще никога не връщат осъдени в България престъпници.
Това е причината самолетните билети за Южна Африка, Кения, Обединени арабски емирства, Перу да свършват в нашата страна, когато се чака Върховният касационен съд да потвърди ефективни присъди срещу убийци, мафиоти от голям калибър или мошеници, откраднали милиони.

Те добре знаят, че стъпят ли там, няма да бъдат върнати насила обратно.
Като оставим държавите настрана, има цели континенти, които никога не са ни връщали осъдени в България престъпници - това са Австралия и Азия. Преди година у нас бе задържан китаец, издирван в родината си за измами, и за да си го приберат, в София пристигнала цяла делегация от 8 души, които обяснили, че това е първият в историята им естрадиран от Европа престъпник. А единственият експулсиран от Африка български бандит е върнат по ирония на съдбата точно от Южна Африка, но по изрично негово желание.

24chasa.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар