четвъртък, 2 януари 2014 г.

Георги Илиев убит заради 400 000 лева

"Данък" от 400 000 лв., наложен от благоевградския лихвар Васил Гьорчев-Кьоравия на местен наркобос от ВИС-2, довежда до разстрела на боса на групировката Георги Илиев на 25 август 2005 г. До тези данни са стигнали разследващите бандата на Васил Арарски, известен като Райко Кръвта, известна като "Килърите 3", съобщи "Преса".

Според показания на анонимни свидетели Кръвта е основният заподозрян за убийството на Илиев. Кьоравия е кумец на Георги Илиев, двамата са стари приятели и затова Гьорчев се ползва с авторитет в района. Той е нещо като наместник на ВИС-2 за Югозападна България. Райко Кръвта е висаджия, който влиза в конфликт с босовете и се оттегля. Арарски се заканва, че ще превземе района и обявява: "Няма ВИС, няма СИК. Тук е Перник!"

В началото на 2005 г. Арарски получава обаждане от един от най-близките си хора - Иван Стойчев-Дилъра. Дилъра е уплашен, тъй като Кьоравия поискал да му отчита 400 000 лв. от продажбата на дрога. В противен случай щели да го убият. Тогава Райко Кръвта решил, че е дошъл момента да ликвидира Кьоравия и на 20 януари 2005 г. Гьорчев е застрелян от снайперист пред хотел "Ален мак" в Благоевград.

Хора от обкръжението на Кръвта разказват как той им се хвалел с убийството на Кьоравия. Два месеца по-късно е извикан на среща от Георги Илиев, който го заплашва и унижава по време на целия разговор. Затова Арарски решава да отмъсти като застреля боса на ВИС-2.

Логистичната група, която организира покушението включва Райко Кръвта, баща му Васил Станков-Бай Васо, обявен от прокуратурата за бос на "Килърите 3" и братът на Арарски - Румен. Вече е установено, че тримата са наели за целта апартамент в Несебър.

Сгодният момент настъпва, когато Георги Илиев пристига в "Буда бар" на Слънчев бряг, за да празнува победата на Локо-Пд над ОФК "Београд" на 25 август 2005 г.

На 12 октомври 2005 г, пред хотел "Струма" в Перник Райко Кръвта е направен на решето с автомати от стрелци в движеща се кола. Разследващите имат данни, че няколко дни преди убийството Кръвта се е срещал с Христофорос Ариматидис-Таки, който превзема ВИС-2 след смъртта на Илиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар