събота, 5 април 2014 г.

Митко Културиста зад решетките заради убийство и бягство от затвора!

Културистът Митко Димитров е прибран в четвъртък зад решетките заради... бягство от затвора, научи БЛИЦ от свои източници зад решетките. В началото на 90-те години той бил прибран за убийство.
Заедно с него тогава са подведени под отговорност боксьорът Александър Пацов и Бисер Никифоров Петров-Рака.Тримата тренирали по онова време бокс и често показвали уменията си на случайни хора, разкриват за БЛИЦ техни бивши "колеги". От ударите на яките момчета една от жертвите им паднала и си ударила лошо главата, от което настъпила и смърт. Затова и тримата били прибрани за непредумишлено убийство.

Именно зад решетките Димитров се запалил по културизма. Там той се запознал с Марио Колев. Двамата решили, че престоят зад решетките трябва да бъде съкратен и направили план за бягство, ключова част от който било посещение в църква. Директно от храма те се изнизали от затвора. Само след няколко дни обаче били предадени от техен близък. Митко Културиста и Колев били задържани в апартамента в София, в който се криели. Около 6 години по-късно Колев успял да избяга за години и да се скрие в Унгария.

Сега делото срещу Културиста е изтупано от прахта и явно е попаднало в ревизираните от Върховна касационна прокуратура папки, тъй като Митко Димитров е в зандана все още без присъда.

Според източниците на БЛИЦ от Софийския затвор делото е възобновено, тъй като са се установили множество пропуски и съществени процесуални нарушения, но това все още няма официално потвърждение от държавното обвинение. Други източници на БЛИЦ обаче твърдят, че след ревизията се е установило, че Културиста не е излежал около 4 месеца от наказанието си и затова е прибран, за да "навакса".

Няма коментари:

Публикуване на коментар