понеделник, 11 ноември 2013 г.

Гроб с негасена вар е патент на Килърите 5

Кримисериалът "Килърите" влезе в пети "сезон". А "сценарият" се дописва с всяка следваща акция на полицията. Схемата е проста - разследващите закопчават банда за мокри поръчки, някой пропява и за да спаси "кожата", вади на светло друг "наказателен отряд".
Така се стигна и до Килърите 5. Свидетелите, които сега разкриват близо 10 убийства, са част от тази "спирала", пише "Стандарт". Единият е Николай Генов, който прати ченгетата при Килърите 2 - бандата на Вальо Бореца и Мартин Антонов. Другият е Митко Горнобански, един хората на Бореца, който сега пее за "колегите" си от бригадата на Йоско Костинбродския. В събота съдът остави в ареста петимата "килъри" от бандата му, която според прокуратурата действа от 1999 г.

Как Йоско Костинбродския се превръща от дребен дилър в бос на банда за убийства, която прочиства враговете на бившата СИК? Оказва се, с голяма доза търпение. Звездата му изгрява през до 2006 г. Тогава Кирил Цветанов-Буята изчезва от дома си по пантофи. Именно Буята е човекът, който през 2001 г. открадва 400 кг кокаин от белгийски мафиоти, скрит в склад в Благоевград. Заради този удар легендарният сикаджия Поли Пантев заплаща с живота си на остров Аруба. По-късно и Буята изчезва. Години наред се говори, че е убит по поръчка на небезизвестните Братя Галеви. А сега свидетелите Николай Генов и Митко Горнобанския разкриват пред съда, че Кирчо е отвлечен и заклан в дома на Йоско Костинбродския.

Килърите 5 стоят зад смъртта и на по-едри "риби" от ъндърграунда. Най-сериозната им мишена е Димитър Тодоров-Бретона, който, заедно с Васил Илиев, създава ВИС, а след това дирижира мутрите у нас от Германия. Той е убит на пазара в "Люлин" през 2005 г. при едно от редките си идвания в София. Свидетелите разказват, че бандата е участвала в стрелбата срещу Адел Саркис, арабина, който върти бизнеса и производството на амфетамини.

Килърите 5 опитват да убият и Киро Японеца - по поръчка на вуйчо му. Тогава на улицата излизат лично Йоско Костинбродския и Ивайло Симеонов-Богьовеца, които изпразват цял пълнител от мотоциклет срещу мерцедеса на Киро. Ромският наркобос обаче оцелява по чудо, напук на куршумите в мозъка, и се възстановява.

Сега разследващите откриват, че хората на Йоско са замесени и в убийството на Филип Найденов-Фатик. Гилзи, намерени в дома на Богьовеца, пасват на онези от местопрестъплението от 19 август 2003 г. А ченгета подозират, че Килърите 5 може да имат пръст и в изчезването на Димитър Стефанов, на президента на "Славия" Венци Стефанов. Както и за отвличането и екзекуцията на бизнесмена Вене Сотиров

"Имаше 2 групи за убийства - на Йоско и Бранко. И двете - кръвожадни и безскрупулни. Бяха конкуренти, но по отделни поръчки работеха заедно", това разказва анонимен свидетел по делото на Килърите 5. Бандата обикновено увивала труповете в найлони, пълни с негасена вар. Сигурно затова и засега няма следа от друга известна мишена на бандата - хърватина Иван Може. За неговото убийство са подозирани двамата от задържаните в момента Килъри - Йоско Костинбродския и Мариян Атанасов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар