понеделник, 10 февруари 2014 г.

Ликвидирали Стоян Шафнера заради показания срещу Таки и Любо Чука

Криминално проявеният Стоян Цветков-Шафнера, който бе е застрелян в неделя в "Света Троица" София, е гръмнат, защото е щял да дава показания срещу  Христофорос Аманатидис - Таки и Любимир Симеонов-Чука.
Както ПИК писа преди няколко дни, напрежението в столицата ще ескалира покрай делото "Чуковете 2", което тръгва до 2 месеца в спецсъда.

Медията ни научи, че Стоян е бил от хората на Таки, като имал много информация за много наркосделки. Той бе пуснат под домашен арест, след като склонил да уличи наркобоса.
Мъжът е на 44 години и решил, че по-добре да е прокурорски свидетел и да се върне вкъщи, отколкото да търка нара в затвора. Зад решетките също било рисковано за него, защото и там Таки имал много верни хора, един от които е Любомир Костадинов-Младежа.
Това убийство щяло да е сигнал към всички, които искат да дадат показания по наркоделото, което се очаква да се превърне в най-зрелищния съдебен процес през тази година.
"Работим много сериозно по убийството, разпитваме свидетели. Все още не можем да потвърдим или отречем версията ви, че Цветков е убит, защото е искал да дава показания срещу Таки", казаха криминалисти пред медията ни.

Има голяма вероятност килърите да са звъннали дори на телефона на Стоян, за да го извикат да им отвори входната врата. После си сложили маските и открили огън от упор. Предполага се, че са използвали "Макаров" със заглушител. Затова и съседите не чули силен шум от изстрели Самият факт, че убитият е слязъл от жилището си и им е отворил вратата, означава, че той е познавал екзекуторите си.

Веднага след показното убийство на страниците на столичен ежедневник бяха пуснати фалшиви информации, като вината за убийството се прехвърля нарочно към вражеския лагер на Росен Кръстев-Стъкларя и Цецо Надежденския. Първият отдавна е излязъл от наркобизнеса и сега се занимава се с обработка на земи и гледа сина си. Цецо Надежденския пък бил наплашен от големите риби и не искал и дума да става за това - да се връща в на пазара с дрога.

Разследващите с притеснение очакват нови показни убийства преди старта на делото срещу Таки.

Милан Николов, Агенция ПИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар