четвъртък, 31 юли 2014 г.

10 години след кървавия разстрел почетоха Бай Миле

Снимка: novinar.bg
С 21-годишно уиски, изискани вина и безалкохолни напитки беше почетен един от основателите на групировката СИК Милчо Бонев-Бай Миле, пише "Телеграф". Вчера се навършиха точно 10 години от показния разстрел, при който беше ликвидиран босът заедно с четирима от гардовете му и бизнесмена Методи Маринков, с когото имал среща.

Поменът се проведе в гробищния парк Симеоново. Малко преди 10 часа паркингът пред гробището се оказа тесен за пристигналите трийсетина роднини и приятели на убития Бай Миле, които дойдоха с лъскави джипове и лимузини. Две тойоти модел "Ленд Крузър" докараха вдовицата на Бай Миле Силвия Панагонова и родителите му, които пристигнаха първи. Заради липсата на места за паркиране шофьорът на една от лимузините - черно "Ауди А8" последен модел, бутна леко друг черен автомобил от същата марка, докато маневрираше на заден ход.

Сред последните посетители бяха руса дама и млад мъж, които спряха сив миникупър на метри от входа на гробището и донесоха букет от бели рози. Освен марковия алкохол близките на Милчо Бонев бяха поръчали кетъринг с хапки. Трима свещеници отслужиха помена, който започна точно в 10 часа. Предварително служителите на траурната агенция бяха разпънали две шатри и аранжирали букети от бели, червени и жълти рози.

Докато роднини и приятели почитаха паметта на Бай Миле, три-четири яки момчета чакаха на входа на гробището. "Около 1000 лева е цената на подобно поклонение", коментираха вчера служители от траурна агенция. Близо час останаха близките до гроба на бизнесмена, който след смъртта си беше спряган за организатор на наркоканали и черно тото, но това така и не беше доказано.

Около 11,15 ч. приятели и роднини напуснаха гробището, а още час на мястото останаха служителите на траурната агенция, които натовариха шатрите и масите в два буса и също си заминаха.

10 години след кървавата баня още няма виновни за смъртта на шестимата мъже. Две съдебни инстанции оправдаха подсъдимите Георги Стефанов, Тихомир Дочев-Мравката, Стилиян Георгиев-Мишката и Анатоли Мънков-Плъха. Според прокуратурата четиримата са извършили показния разстрел в комплекс "Славия" на 30 юли 2004 г. Като доказателство беше приложен ДНК анализ на два автомобила - опожарения "Нисан" и "Субару", използвани от убийците. В тях имаше следи от двамата сочени за физически ликвидатори на Бонев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар