сряда, 29 юли 2015 г.

Таки се завръща

Соченият за наркобос Таки ще се върне всеки момент в България – разкрива „България днес”. Това стана възможно, след като той се превърна в поредният кримигерой, който спечели войната с Темида у нас. След като години наред Аманатидис бе разследван като тартор на страховитата банда на Чуковете за наркоразпространение, грабежи и побои, миналата седмица прокуратурата прекрати обвиненията срещу него – отбелязва изданието.

Това става ясно от официален отговор на Софийската градска прокуратура на запитване от страна на изданието. Разследването е било прекратено от Столичната градска прокуратура с постановление от 21 април, тази година поради липса на достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза. Така Таки се измъква от общо 3 обвинения. Първото е за образуването на престъпна група за разпространение на дрога. Другите обвинения са за грабежи и нанасяне на телесни повреди чрез побой.

На 22 юли постановлението за прекратяване е било потвърдено с определение на спецсъда. По закон определението може да се протестира, но няма логика, защото с акта си прокурорът потвърждава прекратяването – обяснява пред изданието Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Това означава, че ако няма други неизвестни разследвания срещу Таки, той вече е чист като сълза и може безнаказано да се върне у нас.

Софийският ъндърграунд обаче е в паника, защото не се знае какво ще предприеме Таки, като се върне у нас. Босът беше сочен като ръководител на страховитата банда на Чуковете, които безмилостно се разправяха с конкуренцията – припомня изданието. Дали това сега ще се повтори и дали Таки ще иска да си върне изгубените територии и влияние, предстои скоро да разберем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар