вторник, 9 декември 2014 г.

Атанас Атанасов: ДАНС прикрива престъпни схеми

Най-вероятно в случая с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов става дума за битов инцидент, заяви по Нова ТВ ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок (РБ) председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред относно изчезването на Сертов.

Той не изключи версията Сертов да знае тайни, които да са опасни за някого и това да е причината за изчезването му. Според него обаче има факти, които сочат, че става въпрос за битов инцидент. „Единия факт е, че е теглил пари, а другият – че си е оставил мобилните телефони у дома“, аргументира се Атанасов. Той обаче не отхвърли възможността да има връзка и с палежа на къщата му в Копривщица преди години.

„Полицията е реагирала по правилата и след като е постъпил сигнал за изчезването на Петко Сертов, той е бил обявен за издирване. Възможно е всичко“, добави Атанасов.

По думите му днес ДАНС е в много лошо състояние. „Агенцията е спяща клетка, която се храни от българския бюджет. ДАНС трябва да се преструктурира и трябва да се смени ръководството. Тези хора нямат желание агенцията да изпълнява задълженията си. Ако работеха както трябва, скандалът с КТБ нямаше де се случи”, заяви той.

После Атанасов обясни в прав текст, че ръководството на ДАНС служи на обръчите от фирми в Сараите.  „Цялата власт в сектор „Сигурност“ бе дадена на ДПС и Доган (Ахмед Доган, почетен председател на Движението – бел.ред.). Задачата на ДАНС бе не да се разкриват престъпните схеми в държавата, а да се прикриват“, добави ген. Атанасов.

Затова час по-скоро ръководството на ДАНС трябвало да бъде сменено. Атанасов коментира и изчезването на бившия шеф на агенцията Петко Сертов, който се издирва вече четвърти ден.

По думите му хората на средно ниво в агенцията не докладват на шефовете си информацията, която получават за разследвани лица, тъй като те са свързани с тях.

„Tова, което ме впечатлява, са големите заглавия във вестниците. Другите теми са изместени настрани. Някой използва това обстоятелство за отклоняване на общественото внимание”, каза председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Според него много по-важна е темата за „Южен поток”. Стана ясно, че този проект не носи никакви ползи за страната ни, никакви икономически печалби за държавата ни, аргументира се Атанасов и добави, че сега става ясно, че България се превръща в солиден съюзник на ЕС спрямо Русия. „България спечели от това, че „Южен поток” ще ни заобиколни. Това щеше да е поредната тръба на зависимостта”, каза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар